Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه کافه کتاب‌ها از پاتوق‌های فرهنگی هستند که در شهر تهران دیده می‌شوند. گاهی با آن‌ها برخورد کرده‌ایم و این روز‌ها بیشتر از قبل چنین کافه‌هایی را می‌بینیم. به راستی نخستین کافه کتاب‌ها چه وقت در تهران احداث شدند؟

بیشتر بخوانید

بن‌بست دزاشیب که یادآور خاطرات دو نویسنده ایرانی است + تصاویر

نخستین کافه کتاب تهران در دهه ۸۰ به همت انتشارات روشنگران و مطالعات زنان با مدیریت شهلا لاهیجی احداث شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای راه اندازی چنین کافه‌هایی به علت تداخل شغلی با آن‌ها برخورد می‌شد، اما امروزه چنین مسئله‌ای رواج ندارد. گویا کافه کتاب‌ها به عنوان پاتوق فرهنگی پذیرفته شده اند. حتی در کتابفروشی‌های ناشرانی مانند نشر اسم هم چنین مسئله‌ای را مشاهده می‌کنیم.

ماهیت کافه کتاب‌ها چیست؟

کافه کتاب‌ها در واقع همان کتابفروشی‌هایی هستند که در کنار فروش کتاب محلی برای مطالعه هم ایجاد کردند. مخاطبان کتاب می‌توانند هم چیزی میل کنند و هم به مطالعه بپردازند یا به صورت گروهی کتابخوانی کنند. از قدیم هم کافه‌های تهران محل دیدار شاعران و نویسندگان بوده‌اند.

شاعران و نویسندگان به برخی کافه‌ها می‌رفتند و در آنجا شعرهایشان را برای هم می‌خواندند و نقد می‌کردند. از جمله مشهور‌ترین کافه‌ها در تهران کافه نادری بود. افراد مشهور و سرشناسی به این کافه‌ می‌رفتند. هنوز هم برخی کافه‌های تهران هستند که چنین ماهیتی دارند و احداث کنندگان برخی از آن‌ها افرادی هستند که در انجمن‌های ادبی فعال بودند یا هنوز هم در این زمینه فعالیت می‌کنند.

انتهای پیام/ 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کافه کتاب کافه نادری کافه کتاب ها کافه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۹۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی بخش «آنژیوگرافی» برای نخستین بار در منطقه آزاد اروند

به گزارش «تابناک» به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد اروند، دکتر سید مهدی موسوی مدیر بهداشت و سلامت این سازمان، بیان کرد: سازمان منطقه آزاد اروند خدمت دیگری را در حوزه درمان و سلامت جامعه اروندنشین صورت داد.

وی افزود: بر اساس نیازسنجی صورت گرفته و نظر به مراجعه شهروندان برای انجام مراحل آنژیوگرافی به مرکز استان و دیگر استان‌های همجوار، سازمان منطقه آزاد اروند اقداماتی را در راستای مرتفع ساختن نیاز جامعه هدف صورت داد.

مدیر بهداشت و سلامت سازمان منطقه آزاد اروند، تصریح کرد: بر همین اساس و با همفکری و همکاری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهرستان آبادان، نخستین دستگاه آنژیوگرافی توسط سازمان منطقه آزاد اروند خریداری و در بیمارستان آیت‌الله طالقانی راه‌اندازی شد.
موسوی یادآور شد: این دستگاه امروز با حضور کارشناسان معاونت‌های فرهنگی،اجتماعی و گردشگری و توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد اروند راه‌اندازی شد.
وی خاطرنشان کرد: مراحل و چگونگی خدمات‌دهی بخش آنژیوگرافی بیمارستان آیت‌الله طالقانی، از طریق درگاه‌‌های رسمی دانشگاه علوم پزشکی آبادان به عموم شهروندان اطلاع‌رسانی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • نخستین مرکز جامع سرطان در گیلان راه اندازی می‌شود
  • یمن جایگزین مهمان ویژه نمایشگاه کتاب شد
  • هند به نمایشگاه کتاب تهران نرسید،‌ یمن جایگزین شد
  • تغییر در مهمان ویژه نمایشگاه کتاب / یمن جایگزین هند شد
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • راه اندازی بخش «آنژیوگرافی» برای نخستین بار در منطقه آزاد اروند
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران چیست؟
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • اتخاذ تدابیر امنیتی و انتظامی جهت برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران